Potrebno je:
- 500 g jagnjetine (rebra i vrat)
- 50 g masti ili kašika ulja
- 40 g crvenog luka
- 50 g šargarepe
- 30 g korena celera
- 50 g korena peršuna
- 30 g ukuvanog paradajza
- aleva paprika
- 1/2 lovorovog lista
- 30 g brašna
- 1 dl kisele pavlake
- žumance
- kašičica limunovog soka
- peršun
- 1,5 l vode
- so, biber u zrnu
Vreme pripreme: 40 minuta
Priprema:
Oprano meso isecite na kocke. Korenasto povrće očistite, operite i isecite na sitne kocke. Na masti propržite luk, dodajte meso i povrće postepeno, po tvrdoći. Sve dinstajte dok ne nestane tečnosti i ostane samo mast, zatim pobrašnite, dodajte alevu papriku, biber, lovor, ukuvan paradajz i so. Dolijte vodu ili svetli bujon.
Kad meso i povrće smekšaju, čorbu sklonite s vatre, legirajte, po potrebi dodajte začine, so, biber, limunov sok. Ova čorba posle legiranja ne sme više da se kuva. Pred serviranje obilno pospite seckanim peršunom.
Savet: Legiranje je kad žumance umutite s pavlakom i dodate jelu. Posle legiranja jelo više ne treba kuvati!
Recepte piše: Milja Lukić
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.