Potrebno je:
- 500 g jagnjetine (rebra i vrat)
- 50 g masti ili kašika ulja
- 40 g crvenog luka
- 50 g šargarepe
- 30 g korena celera
- 50 g korena peršuna
- 30 g ukuvanog paradajza
- aleva paprika
- 1/2 lovorovog lista
- 30 g brašna
- 1 dl kisele pavlake
- žumance
- kašičica limunovog soka
- peršun
- 1,5 l vode
- so, biber u zrnu
Vreme pripreme: 40 minuta
Priprema:
Oprano meso isecite na kocke. Korenasto povrće očistite, operite i isecite na sitne kocke. Na masti propržite luk, dodajte meso i povrće postepeno, po tvrdoći. Sve dinstajte dok ne nestane tečnosti i ostane samo mast, zatim pobrašnite, dodajte alevu papriku, biber, lovor, ukuvan paradajz i so. Dolijte vodu ili svetli bujon.
Kad meso i povrće smekšaju, čorbu sklonite s vatre, legirajte, po potrebi dodajte začine, so, biber, limunov sok. Ova čorba posle legiranja ne sme više da se kuva. Pred serviranje obilno pospite seckanim peršunom.
Savet: Legiranje je kad žumance umutite s pavlakom i dodate jelu. Posle legiranja jelo više ne treba kuvati!
Recepte piše: Milja Lukić
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka