Potrebno je:

  • 500 g jagnjetine (rebra i vrat)
  • 50 g masti ili kašika ulja
  • 40 g crvenog luka
  • 50 g šargarepe
  • 30 g korena celera
  • 50 g korena peršuna
  • 30 g ukuvanog paradajza
  • aleva paprika
  • 1/2 lovorovog lista
  • 30 g brašna
  • 1 dl kisele pavlake
  • žumance
  • kašičica limunovog soka
  • peršun
  • 1,5 l vode
  • so, biber u zrnu

Vreme pripreme: 40 minuta

Priprema:
Oprano meso isecite na kocke. Korenasto povrće očistite, operite i isecite na sitne kocke. Na masti propržite luk, dodajte meso i povrće postepeno, po tvrdoći. Sve dinstajte dok ne nestane tečnosti i ostane samo mast, zatim pobrašnite, dodajte alevu papriku, biber, lovor, ukuvan paradajz i so. Dolijte vodu ili svetli bujon.

Kad meso i povrće smekšaju, čorbu sklonite s vatre, legirajte, po potrebi dodajte začine, so, biber, limunov sok. Ova čorba posle legiranja ne sme više da se kuva. Pred serviranje obilno pospite seckanim peršunom.

Savet: Legiranje je kad žumance umutite s pavlakom i dodate jelu. Posle legiranja jelo više ne treba kuvati!

Recepte piše: Milja Lukić