Potrebno je:
- 750 g goveđih ili junećih šnicli
- 2 kašike brašna
- kašičica soli
- kašičica šećera
- kašičica muskatnog oraščića
- kašičica aleve paprike
- nekoliko zrna bibera
- dve šolje goveđeg bujona
- kašika koncentrata paradajza
- kašika sirćeta
- glavica crvenog luka sečena na osmine
Kolutići sa šargarepom:
- šolja brašna
- 1,5 kašičica praška za pecivo
- kašičica soli
- 4 kašike maslaca
- 4 kašike mleka
- 2 šolje narendane šargarepe
- kašika seckanog crvenog luka
- 3 seckana kisela krastavca
- kašika seckanog peršuna
Vreme pripreme: 2 sata
Priprema:
Šnicle pospite brašnom, solju, šećerom, muskatnim oraščićem i paprikom, pa stavite u podmazanu posudu. Posebno pomešajte bujon, koncentrat paradajza i sirće, i dodajte mesu. Sve prekrijte lukom. Poklopite i stavite da se kuva na srednje jakoj vatri sat vremena. Za kolutiće od šargarepe pomešajte prosejano brašno, prašak za pecivo i so, dodajte maslac i pomešajte s mlekom da dobijete mekano testo.
Izmesite ga na pobrašnjenoj dasci, razvucite i isecite pravougaonike debljine 1 cm. Na njih stavljajte šargarepu, crveni luk i kisele krastavčiće, pa pospite peršunom. Ivice pravougaonika nakvasite vodom i sve urolajte da dobijete duguljasti svitak. Ostavite testo neko vreme da se odmara, a onda isecite kolutiće debljine 1 cm. Kolutiće od šargarepe stavite u vruće jelo s mesom, i sve zajedno nepoklopljeno kuvajte 15-20 minuta.
Miljin savet:Umesto da merite vreme kuvanja kad dodate kolutiće, možete i odoka da odredite da li je jelo gotovo ako kolutići postanu smeđi ili počnu da se nadimaju.
Marija Jakob
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.