Potrebno je:

  • 750 g goveđih ili junećih šnicli
  • 2 kašike brašna
  • kašičica soli
  • kašičica šećera
  • kašičica muskatnog oraščića
  • kašičica aleve paprike
  • nekoliko zrna bibera
  • dve šolje goveđeg bujona
  • kašika koncentrata paradajza
  • kašika sirćeta
  • glavica crvenog luka sečena na osmine


Kolutići sa šargarepom:

  • šolja brašna
  • 1,5 kašičica praška za pecivo
  • kašičica soli
  • 4 kašike maslaca
  • 4 kašike mleka
  • 2 šolje narendane šargarepe
  • kašika seckanog crvenog luka
  • 3 seckana kisela krastavca
  • kašika seckanog peršuna

Vreme pripreme: 2 sata

Priprema: 
Šnicle pospite brašnom, solju, šećerom, muskatnim oraščićem i paprikom, pa stavite u podmazanu posudu. Posebno pomešajte bujon, koncentrat paradajza i sirće, i dodajte mesu. Sve prekrijte lukom. Poklopite i stavite da se kuva na srednje jakoj vatri sat vremena. Za kolutiće od šargarepe pomešajte prosejano brašno, prašak za pecivo i so, dodajte maslac i pomešajte s mlekom da dobijete mekano testo.

Izmesite ga na pobrašnjenoj dasci, razvucite i isecite pravougaonike debljine 1 cm. Na njih stavljajte šargarepu, crveni luk i kisele krastavčiće, pa pospite peršunom. Ivice pravougaonika nakvasite vodom i sve urolajte da dobijete duguljasti svitak. Ostavite testo neko vreme da se odmara, a onda isecite kolutiće debljine 1 cm. Kolutiće od šargarepe stavite u vruće jelo s mesom, i sve zajedno nepoklopljeno kuvajte 15-20 minuta.

Miljin savet:Umesto da merite vreme kuvanja kad dodate kolutiće, možete i odoka da odredite da li je jelo gotovo ako kolutići postanu smeđi ili počnu da se nadimaju.

Marija Jakob