Priprema:

Sastojci

1 šolja makarona "ditalini"
500 gr kuvanog pasulja
300 gr mlevenog mesa
200 gr kobasice
500 gr paradajza
1 glavica luka
3 šargarepe
1 l supe od pileće kocke
2 kašike maslinovog ulja
1 čen belog luka
bosiljak, origano i timijan

Skuvajte pasulj (prvu vodu bacite) ili nabavite pasulj u konzervi.

Skuvajte makarone u posoljenoj vodi i ocedite.

Očistite luk, iseckajte sitno i prodinstajte na ulju pa dodajte očišćenu i sitno seckanu šargarepu.

Dodajte krupno mleveno meso i meso izvađeno iz creva za kobasicu.

Pržite kratko pa dodajte seckan paradajz (ako je svež ili smrznut, prethodno ga oljuštite) i dinstajte dok šargarepa ne bude mekana. Dodajte i seckan beli luk.

Nalijte supu, dodajte začine, pa umešajte kuvan pasulj.

Doterajte ukus po želji i na kraju dodajte kuvane makarone.

Možete posuti peršunom, a ko voli može dodati još malo maslinovog ulja na kraju.

Recept: Kika K.

Izvor: Lepa & Srećna