Ovo je idealna čorba za koju možete iskoristiti i ostatke pečene piletine, piše Lepa & Srećna. Glavne sastojke možete da pripremite unapred i zamrznete, a onda skuvate čorbu za pola sata.

Sastojci

1 l bistre pileće supe
150 gr barene piletine
50 gr putera
50 gr brašna
150 gr graška
100 ml neutralne pavlake
2 žumanca
so i biber
muskatni oraščić
Za knedle:
200 gr krompira
30 gr putera
1 jaje
1 kašika brašna
1 kašika rendanog parmezana
ulje za prženje

Priprema:

Zagrejte puter, dodajte brašno i polako mešajte na tihoj vatri, da brašno pobeli i zapeni.

Dodajte malo po malo pileću supu, posolite i pobiberite.

Iseckajte barenu piletinu, kratko je propržite na puteru ili ulju i dodajte u supu. Obarite grašak u slanoj vodi, ispasirajte ga u blenderu pa dodajte u supu.

Dodajte so i biber da doterate ukus pa začinite i muskatnim oraščićem.

Umutite žumanca i pavlaku i pred samo služenje dodajte u supu - ona posle toga više ne sme da provri!

Za knedle, skuvajte krompire u kori pa ih oljuštite i još tople ispasirajte.

Dodajte puter i jaja, mutite da se smesa ujednači pa dodajte brašno i parmezan.

Posolite i pobiberite smesu pa vadite knedlice kašičicom i spuštajte u ključalu slanu vodu. Gotove su čim isplivaju.

Ocedite ih i kratko propržite u vrućem ulju pa ih vadite na kuhinjski ubrus da upije višak masnoće.

Držite na toplom do služenja, pa servirajte uz čorbicu.

Recept: Kika K.

Izvor: Lepa & Srećna

RECEPTI ZA SUPE I ČORBE