Priprema:

Sastojci

1/2 glavice kupusa
1 glavica luka
2 kašike suvog povrća
1 l vode
1 kocka za supu
200 gr paradajza iz konzerve
1 list lorbera
3 kašike ulja
2 čena belog luka
so i biber

Očistite luk i iseckajte ga sitno pa ga malo prodinstajte na luku dodajući vruću vodu.

Kupus isecite na šire trake i prelijte vrelom vodom a posle desetak minuta ocedite i sipajte preko luka. Dinstajte desetak minuta dok kupus ne izgubi čvrstinu.

Dolijte vodu, kocku za supu i iseckani konzervisani paradajz. Dodajte i tečnost iz konzervisanog paradajza. (Ako sve bude previše kiselo, na kraju dodajte malo šećera u supu.)

Ubacite lovorov list, sušeno povrće i beli luk ucelo i kuvajte supu oko pola sata pa doterajte ukus po želji.

Napomena: ovu supu možete obogatiti sastojcima po želji. Ukusna je ako u njoj skuvate i malo iseckanih šampinjona, odlično se slaže sa dimljenim kobasicama, a lepa je i ako njome prelijete bareni krompir ili makarone.

Izvor: Lepa & Srećna