Sastojci:

250 g tamne čokolade (70% kakao)

125 ml slatke pavlake

25 g maslaca

prstohvat morske soli

1 velika šaka lešnika

50 g kvalitetnog kakao praha

prstohvat čilija u prahu

Priprema:

U manjoj posudi izlomite čokoladu na što manje komadiće i dodajte joj prstohvat morske soli.

U međuvremenu u drugoj posudi, na laganoj vatri rastopite maslac, dodajte mu slatku pavlaku, a kad se dobro zagreje, nešto pre nego što provri, skinite s vatre i time prelijte ustinjenu čokoladu.

Ostavite tako nekoliko minuta da se čokolada otopi sama, promešajte, ponovo ostavite još nekoliko minuta, a onda umešajte čokoladu da se u potpunosti sjedini s pavlakom.

Posudu stavite na hlađenje, minimalno 2 sata u frižideru, a najbolje preko noći.

Pre nego krenete na fazu ručne izrade kuglica, kad se smesa dobro stisnula, pripremite plitke posudice za kakao i pržene lešnike.

U međuvremenu lagano prepržite sitno seckane lešnike. Stavite ih u jednu posudicu, u drugu kakao.

Oblikujte rukama željene oblike (ne morate da se trudite da budu savršeni), pa ih zatim uvaljajte u kakao ili lešnik.

Možete da ih poslužite ukućanima ili iskoristiti kao poklon. Samo ih umotajte u šareni papirić da iznenađenje bude još glamuroznije!

Izvor: Cover. Style/ Stil