• Sastojci:
  • 3 jaja
  • puter
  • maslinovo ulje
  • veza mirođije
  • so
  • 500 gr feta sira
  • 500 gr bebi spanaća
  • 500 gr kora za pitu
  • 2 struka mladog luka

Priprema:

Izmrvite sir mikserom, dodajte mirođiju i biber, naseckan mladi luk i opran i očišćen spanać.

Spanać dodajte malo po malo, kako bi mikser mogao da ga razbije i sjedini za fil.

Čitavu rolnu kora ne odmotavajte već je presecite na pola po širini, pa izvadite samo jednu polovinu.

Otopite puter u činiji i dodajte maslinovog ulja po ukusu, spremite četkicu za premazivanje.

Izvadite jednu koru i premažite je puterom, stavite na početak kore jednu kašiku pripremljenog fila, presavijte usko ivice po širini (kao što radite s listom kupusa za sarmu), pa savijte rolnicu do kraja kore.

Stavite u pleh postavljen pek papirom.

Premažite ih puterom, možete ih posuti susamom i / ili krupnom solju.

Pecite na oko 200 C stepeni oko 40 minuta - pratite dok ne dobiju zlatnožutu boju i izvadite na tanjir i poslužite.

Napomena: možete koristiti i sušenu i svežu mirođiju, ali svi se slažu da je ovaj začin obavezan - to je "tajni" sastojak originalne spanakopite.

Izvor: Lepa & Srećna

RECEPTI ZA PITE, PECIVA I HLEB