Sastojci:

  • 6 šaka pasulja
  • 1 kašika svinjske masti
  • so
  • 1 glavica luka
  •  malo sveže junetine
  • 1 dimljena kolenica
  • 1 supena kašika slatke aleve paprike
  • 2-3 kašike belog brašna

PROČITAJTE JOŠ: Tradicionalno jelo pikantnog ukusa: ubitačna sarma (RECEPT)

    Priprema:

    Ako koristite zemljani lonac od 8 litara, sipajte u njega 2-3 litara vode i ubacite 6 šaka pasulja i jednu kašiku svinjske masti. Posle 3 -4 dobrog ključa procedite pasulj. Ponovo nalijte vodom, stavite so, jednu glavicu luka, malo sveže junetine i jednu dimljenu kolenicu. Kuvajte pasulj 2 do 2,5 sata na vatri, zatim napravite hladnu zapršku: 1 supenu kašiku slatke aleve paprike, 2-3 kašike belog brašna i hladnu vodu, izmešajte i polako sipajte u lonac sa pasuljem. Pasulj se kuva sve dok ne nestane pena. Ovo tradicionalno, ukusno jelo servirajte u zemljane činije i uživajte.

    Izvor: Serbian puzzle