Sastojci:
- 6 šaka pasulja
- 1 kašika svinjske masti
- so
- 1 glavica luka
- malo sveže junetine
- 1 dimljena kolenica
- 1 supena kašika slatke aleve paprike
- 2-3 kašike belog brašna
PROČITAJTE JOŠ: Tradicionalno jelo pikantnog ukusa: ubitačna sarma (RECEPT)
Priprema:
Ako koristite zemljani lonac od 8 litara, sipajte u njega 2-3 litara vode i ubacite 6 šaka pasulja i jednu kašiku svinjske masti. Posle 3 -4 dobrog ključa procedite pasulj. Ponovo nalijte vodom, stavite so, jednu glavicu luka, malo sveže junetine i jednu dimljenu kolenicu. Kuvajte pasulj 2 do 2,5 sata na vatri, zatim napravite hladnu zapršku: 1 supenu kašiku slatke aleve paprike, 2-3 kašike belog brašna i hladnu vodu, izmešajte i polako sipajte u lonac sa pasuljem. Pasulj se kuva sve dok ne nestane pena. Ovo tradicionalno, ukusno jelo servirajte u zemljane činije i uživajte.
Izvor: Serbian puzzle
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka