Sastojci:
- 2 cvekle srednje veličine, sa lišćem
- 1 manja jabuka
- 500 ml vode
- so, biber i đumbir u prahu
- limunov sok
- 200 g gorgonzole
- crni hleb
Priprema:
Oljuštite cveklu i iseckajte na manje kocke (možete i da je narendate). Oljuštite jabuku, očistite je od semena. U blender stavite cveklu, jabuku, limunov sok, đumbir, so, biber i vodu pa izblendirajte dodajući pomalo vode da dobijete gustu masu bez komadića. Gustoću prilagodite ukusu, ako želite gušće smanjite količinu vode ili obrnuto. Začinite po svom ukusu. Rashladite, sipajte u činijice i poslužite sa prepečenim kockicama crnog hleba i komadićima gorgonzole.
Izvor: Dobra hrana
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka