Sastojci (za 12 komada):

  • 6 jaja
  • 100 g brašna
  • 75 g mlevenih badema
  • 325 g šećera
  • 4 cl likera od malina
  • 500 g maskarponea ili nemasnog sira
  • 5 dl slatke pavlake
  • 800 g malina
  • 2 kašike soka od limuna
  • 50 g šećera u prahu

Priprema: Zagrejte rernu na 220 stepeni. Pomešajte brašno i bademe. Ulupajte belanca sa 150 g šećera u čvrst sneg. Žumance spojite s brašnom i bademima i ulupanim belancima. Pleh obložite papirom za pečenje, pa izručite masu. Pecite koru u rerni 12-15 minuta. Izvadite pleh, okrenite koru na tacnu i skinite papir. Presecite je napola i ostavite da se ohladi.

Skuvajte sirup od ostatka šećera i 1,25 dl vode, pa ga ohladite. Liker i maskarpone pomešajte. Ulupajte 3 dl slatke pavlake i dodajte 500 g malina i sir. Koru stavite na tacnu, pa je nafilujte tim kremom. Kolač pokrijte providonom folijom i ostavite u frižideru šest sati.

Ostatak malina kuvajte pet minuta, pa umešajte sok od limuna i šećer u prahu. Kolač premažite preostalom ulupanom slatkom pavlakom i ukrasite prelivom od malina.

Vreme pripreme: 75 minuta + 6 sati za hlađenje

Recepte piše: Marija Jakob