• Sastojci:
  • 600 g govedine 
  • 2 glavice crnog luka 2 kašike masti
  • mlevena slatka crvena paprika
  • 2 kašike paradajz-pirea
  • 1,2 l bujona 
  • 3-4 manje sušene ljute papričice
  • 1 lovorov list, so, biber
  • 1 kašičica kima u prahu 
  • 2-3 bobice kleke
  • 400 g krompira
  • 100 g celera 
  • 2 šargarepe

Priprema:

Meso i luk iseckajte na kockice, pa propržite na masti.

Pospite paprikom, posolite i pobiberite. Umešajte paradajz, i sipajte bujon.

Zgnječite ljutu papričicu, pa dodajte i nju, lovorov list, kim i bobice kleke i kuvajte oko 90 minuta.

Isecite krompir i celer na krupnije komade, šargarepu na kolutove.

Dodajte u gulaš-čorbu i sve kuvajte još 60 minuta. Ukrasite po želji.

Vreme pripreme: 170 minuta.

Recepte piše: Marija Jakob