Sastojci:

Za biskvit:

  • 5 jaja 
  • 120 g šećera 
  • 1 prstohvat soli 
  • 100 g brašna
  • 25 g kukuruznog skroba

Za fil:

  • 1 kesica puding od vanile
  • 450 ml mleka
  • 3 kašike šećera 
  • 250 g maskarponea (neslanog sira)
  • 200 g slatke pavlake
  • 80 ml šerija
  • 500 g kajsija izkonzerve
  • 150 g džema od jagoda

Priprema: Zagrejte rernu na 180 stepeni. Žumanca vazušasto umutite sa 60 g šećera. Belanca umutite u čvrst sneg sa 60 g šećera i malo soli. Belanca postepeno umešajte u umućena žumanca. Dodajte brašno i skrob. Promešajte, pa smesu stavite u podmazan kalup (prečnika 26 cm). Pecite oko 35 minuta. Izvadite iz kalupa i ohladite. Isecite na komade.

Puding, 5 kašika mleka i šećer izmešajte. Skuvajte ostatak mleka, ukuvajte puding, Ostavite da se ohladi pa umešajte maskarpone. Mutite dok ne ddobijete glatki krem. Biskvit prelijte šerijem. Ocedite kajsije. Komadiće biskvita sa šerijem poređajte u kalup, stavite voće i džem od jagoda, preko stavite slatku pavlaku, pa sve zajedno ohladite u frižideru barem jedan sat. Ukrasite listićima badema.

Vreme pripreme: 75 minuta + 1 sat hlađenja.

Recepte piše: Marija Jakob