Krompir je u većini dijeta zabranjena namirnica, ali šokiraćete se kad pročitate ovaj trik za brzo mršavljenje, piše Lepa & srećna.

Osobe koje žele da smršaju uglavnom izbegavaju hranu koja sadrži ugljene hidrate, naročito hleb, testenine i krompir. Međutim, istraživanja pokazuju da možete smršati ako tokom dijete jedete kuvani beli krompir. Krompir sadrži hranljive materije, poput kalijuma koji je važan za regulisanje krvnog pritiska, a i odličan je tokom dijeta jer nas duže drži sitim i sprečava da grickamo između obroka.

Međutim, trik je u tome da je najbolje jesti hladan skuvan krompir ako ste na dijeti.

Dokazano je da hladan kuvani krompir sadrži rezistentni skrob koji ne diže šećer i pomaže da unesete manje kalorija, pa je savršen za mršavljenje.

Takođe, stručnjaci ističu da su mahunarke odlične za gubljenje kilograma jer sadrže vlakna i proteine, a posle takvog jela nećete brzo ogladneti i tako ćete smanjiti broj unetih kalorija tokom dana. Probajte ove lake trikove već danas! 

ŠAKA OVIH SEMENKI BRZO OBARA VISOK PRITISAK: evo kako sniziti pritisak jeftino na prirodan način

Stručnjaci ističu da visok krvni pritisak može da se obara promenom režima ishrane, a malo ko zna da je ova namirnica vrlo uspešna u borbi protiv hipertenzije, piše Lepa & srećna.

Istraživanja dokazuju da ako jedete manje soli, šećera i zasićenih masti i redovno vežbate možete značajno smanjiti rizik od visokog krvnog pritiska. Međutim, stručnjaci ističu da šaka čia semenki dnevno može da obori pritisak i smanji rizik od srčanog udara. Čia semenke su bogate proteinima, omega 3 masnim kiselinama, mineralima, a najvažnije je što sadrže antoksidant polifenol koji ima neverovatno dejstvo na isceljenje celog tela. 

Takođe, ove semenke sadrže vlakna, lignin, magnezijum, kalcijum i kalijum. Istraživanja dokazuju da se pritisak značajno snizio kod pacijenata koji su svakog dana konzumirali brašno od čia semenki tokom 12 nedelja. Brašno od čia semena pravi se tako što seme izmeljete u blenderu ili mlinu za kafu, pa sa njim možete posipati hranu. Čia semenke možete da dodate u kolače, palačinke, različita peciva i smutije. Dnevno ne treba da unesete više od 25 grama čia semenki (malo manje od dve kašike) u suprotnom, možete osetiti mučninu i nadutost.