Krompir i jaja su namirnice zastupljene u svim kuhinjama sveta, a po ovom brzinskom receptu rado ćete ih pripremati, piše Lepa&Srećna.

  • Sastojci (količina za 1 osobu):
  • 1 šolja seckanog krompira
  • 1 jaje
  • 2 kašike ulja
  • 1/2 kašičice susama
  • so i biber

Priprema:

Krompir oljuštite i iseckajte na kockice.

Pržite ih na tihoj vatri, mešajući s vremena na vreme, dok ne budu zlatnožuti.

Pospite susamom i kratko propržite neprekidno mešajući.

Napravite udubljenja u krompiru i u svako razbijte po jaje pa posolite i pobiberite.

Poklopite i ostavite na najtišoj vatri dok jaja ne budu pržena.

Dekorišite sitno seckanim listom peršuna i crvenim lukom.

Izvor: Lepa&Srećna