• Sastojci:
  • 500 gr junetine
  • 1 mala tikvica
  • 1 mala šargarepa
  • 1 mala glavica luka
  • 1 jaje
  • 1/2 šolje prezli
  • 1 čen belog luka
  • so i biber
  • po ukusu origano
  • ulje za prženje
  • kečap za serviranje

Priprema:

Sameljite meso dva puta.

Oljuštite luk i izrendajte ga na sitno pa dodajte mrvice i ovlaš izmešajte.

Narendajte oljuštenu tikvicu i šargarepu, pa dodajte meso, luk i začine.

Izmešajte dobro i oblikujte pljosnate male šnicle.

Pržite na ugrejanom ulju - po 3 do 4 minuta sa svake strane.

Ostavite dovoljno mesta da možete da ih okrećete - nemojte prepuniti tiganj.

Nipošto ih nemojte pritiskati ni bušiti viljuškom, samo tako će ostati dovoljno sočne.

Ispžene vadite na tanjir i čuvajte na toplom dok ne budu sve gotove.

Servirajte sa kečapom.

Tekst: Kika K.

Izvor: Lepa&Srećna