- Sastojci:
- 500 gr junetine
- 1 mala tikvica
- 1 mala šargarepa
- 1 mala glavica luka
- 1 jaje
- 1/2 šolje prezli
- 1 čen belog luka
- so i biber
- po ukusu origano
- ulje za prženje
- kečap za serviranje
Priprema:
Sameljite meso dva puta.
Oljuštite luk i izrendajte ga na sitno pa dodajte mrvice i ovlaš izmešajte.
Narendajte oljuštenu tikvicu i šargarepu, pa dodajte meso, luk i začine.
Izmešajte dobro i oblikujte pljosnate male šnicle.
Pržite na ugrejanom ulju - po 3 do 4 minuta sa svake strane.
Ostavite dovoljno mesta da možete da ih okrećete - nemojte prepuniti tiganj.
Nipošto ih nemojte pritiskati ni bušiti viljuškom, samo tako će ostati dovoljno sočne.
Ispžene vadite na tanjir i čuvajte na toplom dok ne budu sve gotove.
Servirajte sa kečapom.
Tekst: Kika K.
Izvor: Lepa&Srećna
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka