• Sastojci:
  • 500 gr krompira
  • 1 glavica luka
  • 3 kašike masti ili kokosovog ulja
  • 1 kašičica aleve paprike
  • 1/2 kašičice čili praha
  • 1/4 kašičice soli
  • 1/4 kašičice bibera
  • seckani peršun

Priprema:

Oljuštite krompir i isecite ga na kockice.

Naspite u šerpu hladne vode da ogrezne krompir. Kad proključa, smanjite vatru i kuvajte 6 do 8 minuta. Procedite.

Za to vreme, ugrejte malo masnoće i upržite seckan luk. Izvadite i ostavite na toplom.

Ugrejte u tiganju ostatak msnoće i sipajte kockice krompira tako da budu u jednom sloju.

Pržite 5-6 minuta, da uhvate koricu na jednoj strani pa pažljivo okrenite da i druga strana postane reš.

Dodajte luk i začine pa sve dobro izmešajte na toploj ringli.

Sklonite s vatre i pospite peršunom pre služenja.

Recept: Kika K.

Izvor: Lepa&Srećna