- Sastojci:
- 500 gr krompira
- 1 glavica luka
- 3 kašike masti ili kokosovog ulja
- 1 kašičica aleve paprike
- 1/2 kašičice čili praha
- 1/4 kašičice soli
- 1/4 kašičice bibera
- seckani peršun
Priprema:
Oljuštite krompir i isecite ga na kockice.
Naspite u šerpu hladne vode da ogrezne krompir. Kad proključa, smanjite vatru i kuvajte 6 do 8 minuta. Procedite.
Za to vreme, ugrejte malo masnoće i upržite seckan luk. Izvadite i ostavite na toplom.
Ugrejte u tiganju ostatak msnoće i sipajte kockice krompira tako da budu u jednom sloju.
Pržite 5-6 minuta, da uhvate koricu na jednoj strani pa pažljivo okrenite da i druga strana postane reš.
Dodajte luk i začine pa sve dobro izmešajte na toploj ringli.
Sklonite s vatre i pospite peršunom pre služenja.
Recept: Kika K.
Izvor: Lepa&Srećna
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.