- Sastojci:
- ČOKOLADNI FIL
- 350 ml mleka
- puding od čokolade
- 4 kašike šećera
- 100 g čokolade
- 120 g margarina
- ŽUTO PUNJENJE
- 300 ml sirupa od narandže (otprilike 3 narandže)
- 300 ml vode
- 2 pudinga od vanile
- KORE
- 150 g margarina
- 100 g šećera
- 1 jaje
- 100 ml mleka
- 450 g brašna
- 1 kesica praška za pecivo
- GLAZURA
- 100 g čokolade
- 3 kašike šećera
- 3 kašike mleka
- 150 g margarina
Priprema:
Prvo za punjenje od čokolade u činiji razmutite puding sa mlekom,a u ostatak mleka dodajte šećer te puding zakuvajte po uobičajenoj proceduri.
Nakon toga u vrući puding dodajte kockice od čokolade, pa mešajte dok se sve ne otopi. Potom sve ostavite sa strane da se ohladi. Margarin izmiksajte, u tu činiju sipajte hladan puding da dobijete krem.
Za žuto punjenje pomešajte sok od narandže i vodu. Sa malo vode razmutite puding od vanile i zakuvajte puding na uobičajen način.
Dok se čokoladno i žuto punjenje hlade, napravite kore. Žuto punjenje je najbolje namazati na kore dok je još mlako.
Za pripremu kora prvo u umutite margarin (omekšan na sobnoj temperaturi) i šećer, zatim lagano mešajući dodajte mleko i jaje, na kraju stavite brašno i prašak za pecivo pa umesite glatko testo.
Testo potom raspodelite na šest jednakih delova.
Svaku lopticu rastanjite oklagijom do veličine pleha u kome će se peći. Svaku koru stavite na prevrnuti pleh koga ste obložili papirom za pečenje.
Pecite na 200°C oko 10 minuta. Kore bi trebalo da ostanu svetle. Čim počne kora sa strane da žuti, odmah vadite koru.
Tako redom ispecite svih pet kora.
Filove mazati naizmenično i ostavite svaki najmanje 30 minuta u frižideru.
Za glazuru na laganoj vatri otopite na čokoladu, šećer, mleko i margarin, te sve polako sipajte po kolaču.
Kolač treba bar pola dana ostaviti u frižideru, potom ga možete iseći na kocke i služiti.
Izvor: Recepti Svijeta
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.