• Sastojci:
  • ČOKOLADNI FIL
  • 350 ml mleka
  • puding od čokolade
  • 4 kašike šećera
  • 100 g čokolade
  • 120 g margarina
  • ŽUTO PUNJENJE
  • 300 ml sirupa od narandže (otprilike 3 narandže)
  • 300 ml vode
  • 2 pudinga od vanile
  • KORE
  • 150 g margarina
  • 100 g šećera
  • 1 jaje
  • 100 ml mleka
  • 450 g brašna
  • 1 kesica praška za pecivo
  • GLAZURA
  • 100 g čokolade
  • 3 kašike šećera
  • 3 kašike mleka
  • 150 g margarina

Priprema:

Prvo za punjenje od čokolade u činiji razmutite puding sa mlekom,a u ostatak mleka dodajte šećer te puding zakuvajte po uobičajenoj proceduri.

Nakon toga u vrući puding dodajte kockice od čokolade, pa mešajte dok se sve ne otopi. Potom sve ostavite sa strane da se ohladi. Margarin izmiksajte, u tu činiju sipajte hladan puding da dobijete krem.

Za žuto punjenje pomešajte sok od narandže i vodu. Sa malo vode razmutite puding od vanile i zakuvajte puding na uobičajen način.

Dok se čokoladno i žuto punjenje  hlade, napravite kore. Žuto punjenje je najbolje namazati na kore  dok je još mlako.

Za pripremu kora prvo u umutite margarin (omekšan na sobnoj temperaturi) i šećer, zatim lagano mešajući dodajte mleko i  jaje, na kraju stavite brašno i prašak za pecivo pa umesite glatko testo.

Testo potom raspodelite na šest jednakih delova.

Svaku lopticu rastanjite oklagijom do veličine pleha u kome će se peći. Svaku koru stavite na prevrnuti pleh koga ste obložili papirom za pečenje.

Pecite na 200°C oko 10 minuta. Kore bi trebalo da ostanu svetle. Čim počne kora sa strane da žuti, odmah vadite koru.

Tako redom ispecite svih pet kora.

Filove mazati naizmenično i ostavite svaki najmanje 30 minuta u frižideru.

Za glazuru na laganoj vatri otopite na čokoladu, šećer, mleko i margarin, te sve polako sipajte po kolaču.

Kolač treba bar pola dana ostaviti u frižideru, potom ga možete iseći na kocke i služiti.

Izvor: Recepti Svijeta