- Sastojci:
- pileće belo meso
- 300 gr šampinjona
- pola čaše belog vina
- čaša kisele pavlake
- 2 kašike soja sosa
- kašika putera
- 1 čen belog luka
- začini po ukusu
Priprema:
Izmešajte puter i seckani beli luk sa sušenim začinima po ukusu.
Odvojite pažljivo kožicu belog mesa pa ispod nje namažite začinjeni puter. Ugrejte tiganj, namažite uljem i zapecite belo meso - prvo stranu na kojoj je kožica, pa onda i drugu.
Prebacite piletinu u rernu i pecite oko pola sata na temperaturi od oko 200 C. U tiganju upržite šampinjone, pa sipajte belo vino pa ostavite da pokupi masnoću i uvri do polovine.
Kad piletina bude gotova, isecite na tanke šnite i složite u tacnu za posluživanje. U pečurke sa sosom dodajte kiselu pavlaku i soja sos, doterajte ukus po želji i prelijte preko piletine.
Poslužite sa pečenim krompirom i povrćem po želji.
Izvor: Lepa & Srećna
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.