• Sastojci:
  • pileće belo meso
  • 300 gr šampinjona
  • pola čaše belog vina
  • čaša kisele pavlake
  • 2 kašike soja sosa
  • kašika putera
  • 1 čen belog luka
  • začini po ukusu

Priprema:

Izmešajte puter i seckani beli luk sa sušenim začinima po ukusu.

Odvojite pažljivo kožicu belog mesa pa ispod nje namažite začinjeni puter. Ugrejte tiganj, namažite uljem i zapecite belo meso - prvo stranu na kojoj je kožica, pa onda i drugu.

Prebacite piletinu u rernu i pecite oko pola sata na temperaturi od oko 200 C. U tiganju upržite šampinjone, pa sipajte belo vino pa ostavite da pokupi masnoću i uvri do polovine.

Kad piletina bude gotova, isecite na tanke šnite i složite u tacnu za posluživanje. U pečurke sa sosom dodajte kiselu pavlaku i soja sos, doterajte ukus po želji i prelijte preko piletine.

Poslužite sa pečenim krompirom i povrćem po želji.

Izvor: Lepa & Srećna

RECEPTI SA PILETINOM