- 1 kg mesnate paprike
- ulje
- mala čaša kisele pavlake
- 200 ml jogurta
- 100 ml vode
- 1 kašika brašna
- beli luk po ukusu
Papriku očistiti od peteljki pa preseći po sredini i onda svaki deo zavisno da li su paprike manje ili veće na dva ili tri dela.
Premazati uljem tepsiju pa redjati papriku, prvo jedan red koji malo nauljimo, pospemo solju i biberom pa drugi red. Uključiti rernu na 200 stepeni.
Izmedju naseckamo belog luka ili pospemo granulama ili prahom. Uradite to po ukusu, neko voli da se oseti beli luk više, a neko manje. Doduše ima i onih koji uopšte ne vole, u tom slučaju samo ga izostaviti.
Tako pripremljenu papriku staviti u rernu da se peče oko sat vremena. Procenite po paprici koju vi budete stavili. Trebalo bi da je paprika otpustila, na vrhovima da ju je malo toplina rerne čak i zapekla, a na ubod viljšuskom da je mekana, nikako da se raspada.
Umutiti zatim kiselu pavlaku, jogurt i brašno, pa naliti vodu i opet umutiti. Na kraju dodati so i biber, može i peršunovog lista, malo belog luka i prahu ili granulama pa lagano prelivati preko paprike vodeći računa da svuda prelijete podjednako.
Paprika u tepsiji treba da je gusto poslagana, čak i jedna preko druge da bi kada se bude prelila cela bila u ovom “soku”.
Vratiti u rernu još 30 minuta ili dok ne procenite da je dovoljno.
Recepti: Domaći recepti
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka