• 1 kg mesnate paprike
  • ulje
  • mala čaša kisele pavlake
  • 200 ml jogurta
  • 100 ml vode
  • 1 kašika brašna
  • beli luk po ukusu

Papriku očistiti od peteljki pa preseći po sredini i onda svaki deo zavisno da li su paprike manje ili veće na dva ili tri dela.

Premazati uljem tepsiju pa redjati papriku, prvo jedan red koji malo nauljimo, pospemo solju i biberom pa drugi red. Uključiti rernu na 200 stepeni.

Izmedju naseckamo belog luka ili pospemo granulama ili prahom. Uradite to po ukusu, neko voli da se oseti beli luk više, a neko manje. Doduše ima i onih koji uopšte ne vole, u tom slučaju samo ga izostaviti.

Tako pripremljenu papriku staviti u rernu da se peče oko sat vremena. Procenite po paprici koju vi budete stavili. Trebalo bi da je paprika otpustila, na vrhovima da ju je malo toplina rerne čak i zapekla, a na ubod viljšuskom da je mekana, nikako da se raspada.

Umutiti zatim kiselu pavlaku, jogurt i brašno, pa naliti vodu i opet umutiti. Na kraju dodati so i biber, može i peršunovog lista, malo belog luka i prahu ili granulama pa lagano prelivati preko paprike vodeći računa da svuda prelijete podjednako.

Paprika u tepsiji treba da je gusto poslagana, čak i jedna preko druge da bi kada se bude prelila cela bila u ovom “soku”.

Vratiti u rernu još 30 minuta ili dok ne procenite da je dovoljno.

Recepti: Domaći recepti