- Sastojci:
- 1 kg krompira
- 200 g šampinjona
- 1 glavica crvenog luka
- 2 do 3 čena belog luka
- 1 kašičica crvene paprike
- 1 kašičica suvog začina
- po ukusu (so, susam, peršun)
- ulje i voda za pečenje
Priprema:
Skuvati krompir u ljusci. Kad se prohladi, oljuštiti ga. Iseći na kolutove.
Izrezati luk na listiće pa staviti da se prži ili dinsta na vodi. Kad postane staklast, dodati šampinjone izrezane na listiće.
Propržiti par minuta, dodati crvenu papriku, beli luk i ostale začine. Promešati i dodati krompir.
Prebaciti u vatrostalnu posudu, posuti susam odozgo. Peći u zagrejanoj rerni dok ne dobije lepu boju.
Ko voli, a ne posti na vodi, može posuti i biljnim sirom. Pustiti da se zapeče.
Izvor: Coolinarika
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka