• Sastojci:
  • 1 kg krompira
  • 200 g šampinjona
  • 1 glavica crvenog luka
  • 2 do 3 čena belog luka
  • 1 kašičica crvene paprike
  • 1 kašičica suvog začina
  • po ukusu (so, susam, peršun)
  • ulje i voda za pečenje

Priprema:

Skuvati krompir u ljusci. Kad se prohladi, oljuštiti ga. Iseći na kolutove.

Izrezati luk na listiće pa staviti da se prži ili dinsta na vodi. Kad postane staklast, dodati šampinjone izrezane na listiće.

Propržiti par minuta, dodati crvenu papriku, beli luk i ostale začine. Promešati i dodati krompir.

Prebaciti u vatrostalnu posudu, posuti susam odozgo. Peći u zagrejanoj rerni dok ne dobije lepu boju.

Ko voli, a ne posti na vodi, može posuti i biljnim sirom. Pustiti da se zapeče.

Izvor: Coolinarika

POSNA JELA NA VODI