- Sastojci:
- 300 g pirinča
- glavica luka
- 1-2 kašike ulja
- kašičica karija
- 1/2 kašičice mlevenog korijandera
- 1/2 kašičice đumbira
- kašičica kurkume
- čen belog luka
- malo čilija
- 9 dl bujona od povrća
- kašika limunovog soka
- rendana kora 1/4 limuna
- so, biber
Priprema:
Na ulju propržite sitno seckan luk.
Dodajte pirinač i kari i pržite još nekoliko minuta.
Zatim dodajte đumbir, kurkumu, čili i korijander, i odmah nalijte s malo bujona, koji ćete postepeno još dodavati dok se pirinač kuva.
Posle 15-20 minuta pirinač je kuvan, i tad dodajte sitno seckan beli luk, limunov sok i rendanu koru limuna.
Promešajte, ostavite na ugašenoj ringli (koja je još topla), poklopite i ostavite nekoliko minuta da rižoto upije aromu belog luka.
Recepte piše: Milja Lukić
Izvor: Lepa & Srećna
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka