• Sastojci:
  • 300 g pirinča
  • glavica luka
  • 1-2 kašike ulja
  • kašičica karija
  • 1/2 kašičice mlevenog korijandera
  • 1/2 kašičice đumbira
  • kašičica kurkume
  • čen belog luka
  • malo čilija
  • 9 dl bujona od povrća
  • kašika limunovog soka
  • rendana kora 1/4 limuna
  • so, biber

Priprema:

Na ulju propržite sitno seckan luk.

Dodajte pirinač i kari i pržite još nekoliko minuta.

Zatim dodajte đumbir, kurkumu, čili i korijander, i odmah nalijte s malo bujona, koji ćete postepeno još dodavati dok se pirinač kuva.

Posle 15-20 minuta pirinač je kuvan, i tad dodajte sitno seckan beli luk, limunov sok i rendanu koru limuna.

Promešajte, ostavite na ugašenoj ringli (koja je još topla), poklopite i ostavite nekoliko minuta da rižoto upije aromu belog luka.

Recepte piše: Milja Lukić

Izvor: Lepa & Srećna

RECEPTI ZA POSNA JELA NA ULJU