Pripremite testo za picu po klasičnom receptu - možete ga naći OVDE.
Dok testo narasta, pripremite sastojke za filovanje pice. Navodimo samo neke od ideja, izaberite ih po svom ukusu:
- sitno seckan oljušteni paradajz
- šunka iseckanu na kockice ili listiće po želji
- sveža jaja
- ljuta papričica (sveža ili tucana)
- kačkavalj po želji
- rukola
- kapari
- masline
- so, biber origano
Naraslo testo podelite na 6 loptica i razvaljajte oklagijom. Rastanjite sredinu prstima tako da ivice budu izdignute i lepo se ispeku.
Ako pečete picete na roštilju, prvo ih pecite bez fila - tako da se na gornjoj površini pojave mehurići a na donjoj ostanu tragovi od vrelih gradela. Zatim ih sklonite sa roštilja i filujte po želji:
Putaneska fil - paradajz, kapari, masline i origano
Šunka fil - šunka, ljuta papričica i origano - ko želi, može da razbije i jedno jaje na svaku mini picu.
Filovane picete vratite na roštilj i pecite do kraja.
U rerni, mini pice stavite da se peku filovane i pecite ih desetak minuta.
Po želji pospite kačkavaljem i stavite da se otopi a dekorišite rukolom.
Izvor: Lepa & Srećna
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.