Pripremite testo za picu po klasičnom receptu - možete ga naći OVDE.

Dok testo narasta, pripremite sastojke za filovanje pice. Navodimo samo neke od ideja, izaberite ih po svom ukusu:

  • sitno seckan oljušteni paradajz
  • šunka iseckanu na kockice ili listiće po želji
  • sveža jaja
  • ljuta papričica (sveža ili tucana)
  • kačkavalj po želji
  • rukola
  • kapari
  • masline
  • so, biber origano

Naraslo testo podelite na 6 loptica i razvaljajte oklagijom. Rastanjite sredinu prstima tako da ivice budu izdignute i lepo se ispeku. 

Ako pečete picete na roštilju, prvo ih pecite bez fila - tako da se na gornjoj površini pojave mehurići a na donjoj ostanu tragovi od vrelih gradela. Zatim ih sklonite sa roštilja i filujte po želji:

Putaneska fil - paradajz, kapari, masline i origano

Šunka fil - šunka, ljuta papričica i origano - ko želi, može da razbije i jedno jaje na svaku mini picu.

Filovane picete vratite na roštilj i pecite do kraja.

U rerni, mini pice stavite da se peku filovane i pecite ih desetak minuta.

Po želji pospite kačkavaljem i stavite da se otopi a dekorišite rukolom.

Izvor: Lepa & Srećna

ITALIJANSKA KUHINJA