• Sastojci
  • Za kore:
  • 400 gr kondenzovanog mleka
  • 2 jaja
  • 170 gr brašna
  • prašak za pecivo
  • Za fil:
  • 500 ml šlaga
  • 1 učvršćivač za šlag
  • 200 gr pavlake
  • 1 kesica burbon vanile
  • Za dekoraciju:
  • med, lešnici ili čokolada

Umutite mleko sa jajima. Dodajte brašno sa praškom za pecivo (sipajte kroz sito ili sitnu cediljku da nema grudvica i napuni se vazduhom).

Pripremite 7 pek papira (za 7 kora) tako što ćete na svakom ocrtati po jedan krug istog promera (možete se poslužiti tanjirom).

Sipajte većom kašikom testo po pripremljenom krugu i pecite svaku koru u rerni ugrejanoj na 180 stepeni oko 7 minuta.

Za fil, umutite šlag sa učvršćivačem, dodajte pavlaku i vanilin šećer.

Filujte svaku koru a na vrhu pospite mlevenim lešnicima ili isprskajte medom. Lepa dekoracija je i glazura od čokolade koju možete preliti preko belog fila pa vrhom viljuške napravite crno-bele šare.

Hladite u frižideru najmanje nekoliko sati, a najlepše je ako stoji 24 sata na hladnom.

Poslužite garnirano voćem.

Izvor: Lepa & Srećna

NAJBOLJE TORTE - RECEPTI ZA VOĆNE, ČOKOLADNE I TORTE SA ORASIMA - ZA SVAKU PRILIKU