- Sastojci
- Za kore:
- 400 gr kondenzovanog mleka
- 2 jaja
- 170 gr brašna
- prašak za pecivo
- Za fil:
- 500 ml šlaga
- 1 učvršćivač za šlag
- 200 gr pavlake
- 1 kesica burbon vanile
- Za dekoraciju:
- med, lešnici ili čokolada
Umutite mleko sa jajima. Dodajte brašno sa praškom za pecivo (sipajte kroz sito ili sitnu cediljku da nema grudvica i napuni se vazduhom).
Pripremite 7 pek papira (za 7 kora) tako što ćete na svakom ocrtati po jedan krug istog promera (možete se poslužiti tanjirom).
Sipajte većom kašikom testo po pripremljenom krugu i pecite svaku koru u rerni ugrejanoj na 180 stepeni oko 7 minuta.
Za fil, umutite šlag sa učvršćivačem, dodajte pavlaku i vanilin šećer.
Filujte svaku koru a na vrhu pospite mlevenim lešnicima ili isprskajte medom. Lepa dekoracija je i glazura od čokolade koju možete preliti preko belog fila pa vrhom viljuške napravite crno-bele šare.
Hladite u frižideru najmanje nekoliko sati, a najlepše je ako stoji 24 sata na hladnom.
Poslužite garnirano voćem.
Izvor: Lepa & Srećna
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.