Mada ga najčešće pripremamo za razne svečane prilike, zaboravljamo da žito može biti i svakodnevna hrana, piše Lepa & Srećna.
Radi ekonomičnijeg kuvanja, potopite ga na nekoliko sati ili ga skuvajte kao naše bake - pustite vodu sa žitom neka ključa na kratko, pa lonac umotajte u nekom toplom kutku preko noći. Za moderne domaćice, taj deo može da obavi pretis-lonac. Ujutru razdelite žito na porcije, a višak slobodno zamrznite. I odmrznuto, žito će biti veoma ukusno.
Začinite svoj doručak žutim šećerom ili medom, dodajte cimet a ako volite, možete dodati i neko voće.
U teglici ili plastičnoj posudi koja se hermetički zatvara, možete ga lako poneti i na posao. Umesto pšenice, možete skuvati i ljušteni ječam koji je izuzetno ukusan i zdrav.
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka