Sastojci:

  • 300-400 g brašna
  • 200 ml mlake vode
  • 100 g posnog margarina
  • 1 kašičica sećera
  • malo soli
  • kockica kvasca
  • 200 g mlevenih oraha
  • šećera po želji
  • 1 kašika ulja

Priprema:

Kvasac rastvoriti u malo mlake vode sa kašičicom šećera, pa pomešati sa prethodno sjedinjenim uljem, brašnom, solju i ostatkom vode.

Umesiti mekše testo. Ostaviti da odstoji 15 minuta, pa razviti tanko i premazati omekšalim posnim margarinom. Uvijte u rolat pa ostaviti da stoji još 15 minuta.

Ponovo razviti, malo premazati margarinom i preklopiti kao knjigu.

Razviti testo na pola centimetra debljine, opet malo premazati i preseći na pola, pa seći trouglove.

Orahe zasećeriti (možete dodati rendanu jabuku sa malo cimeta u taj fil), pa stavljati po kašičicu fila u svaki trougao.

Uviti kiflice, ređati u pleh obložen papirom za pečenje, pa opet ostaviti da odstoji 10-15 minuta.

Svaku kiflicu premazati ostatkom rastopljenog margarina i peći na 200 stepeni 20 minuta.

Dok su još vruće, uvaljajte kiflice u prah šećer po želji.

Izvor: Posna jela