Sastojci:
- 300-400 g brašna
- 200 ml mlake vode
- 100 g posnog margarina
- 1 kašičica sećera
- malo soli
- kockica kvasca
- 200 g mlevenih oraha
- šećera po želji
- 1 kašika ulja
Priprema:
Kvasac rastvoriti u malo mlake vode sa kašičicom šećera, pa pomešati sa prethodno sjedinjenim uljem, brašnom, solju i ostatkom vode.
Umesiti mekše testo. Ostaviti da odstoji 15 minuta, pa razviti tanko i premazati omekšalim posnim margarinom. Uvijte u rolat pa ostaviti da stoji još 15 minuta.
Ponovo razviti, malo premazati margarinom i preklopiti kao knjigu.
Razviti testo na pola centimetra debljine, opet malo premazati i preseći na pola, pa seći trouglove.
Orahe zasećeriti (možete dodati rendanu jabuku sa malo cimeta u taj fil), pa stavljati po kašičicu fila u svaki trougao.
Uviti kiflice, ređati u pleh obložen papirom za pečenje, pa opet ostaviti da odstoji 10-15 minuta.
Svaku kiflicu premazati ostatkom rastopljenog margarina i peći na 200 stepeni 20 minuta.
Dok su još vruće, uvaljajte kiflice u prah šećer po želji.
Izvor: Posna jela
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.