Sastojci

  • 400 g paprike 
  • 100 g dimljene slanine
  • 100 g šargarepe
  • 300 g brašna
  • 10 g praška za pecivo
  • 150 g feta sira 
  • 4 kašike mleka
  • 75 ml ulja
  • 1 jaje
  • 5 g soli
  • 50 g susama

Priprema

Obložite pleh papirom za pečenje i zagrejte rernu na 180°C. Očistite paprike i isecite na kockice, a šargarepu narendajte. Pomešajte brašno sa praškom za pecivo i dodajte u posudu sa šargarepom. Umešajte ostale sastojke: feta sir, 3 kašike mleka, ulje, belance i kašičicu soli, pa umesite mikserom ili ručno da dobijete glatko testo. Razvaljajte ga na pobrašnjenoj površini u krug prečnika 50 cm. Podelite ga na četvrtine, pa svaku na trećine, tako da dobijete 12 trouglova sličnih parčadi torte. Na svaki komad stavite režanj slaninice, pospite paprikom, pa zarolajte počevši od šire strane. Ređajte rolnice u pripremljen pleh, premažite mešavinom od žumanaca i kašike mleka i pospite susamom. Pecite ih u rerni oko pola sata.

PROČITAJTE JOŠ: NAJBOLJI MORSKI SPECIJALITET SVIH VREMENA! LIGNJE NA ŽARU: pravi mediteranski užitak i ukus mora (RECEPT)

Recepte piše: Milja Lukić

Izvor: Lepa & Srećna