Indijski orah  poznat je po svojim hranljivim sastojcima i kao bogat izvor vitamina C, a suvo grožđe sadrži vitamine A, B1, B2, B6, C i E. Ukoliko ste ljubitelj sutlijaša, ovo je prava kombinacija za vas!

Sastojci:

  • 250 g integralnog pirinča
  • 50 g suvog grožđa 
  • 1/2 kašičice morske soli
  • 3/4 l pirinčanog mleka
  • 1/2 kašičice cimeta
  • 2 kašike malteksa ili meda
  • 1/4 kašičice kardamoma
  • 50 g pečenog indijskog oraha (ili lešnika)
  • morski oraščić, cimet

Priprema: 

Skuvajte pirinač u mleku, ali da se ne raskuva. Dodajte začine i kuvajte još nekoliko minuta, potom oprano suvo grožđe, indijski orah ili lešnik. Sutlijaš treba da bude srednje gust. Ako je previše gust, dodajte vruću vodu i dobro promešajte. Vodite računa o tome da pirinač vremenom upije svu tečnost. Prohladite i zasladite dok je mlako. Ako koristite žuti šećer, umešajte ga dok je puding još vreo. 

Recepte piše: Milja Lukić

Izvor: Lepa & Srećna