Indijski orah poznat je po svojim hranljivim sastojcima i kao bogat izvor vitamina C, a suvo grožđe sadrži vitamine A, B1, B2, B6, C i E. Ukoliko ste ljubitelj sutlijaša, ovo je prava kombinacija za vas!
Sastojci:
- 250 g integralnog pirinča
- 50 g suvog grožđa
- 1/2 kašičice morske soli
- 3/4 l pirinčanog mleka
- 1/2 kašičice cimeta
- 2 kašike malteksa ili meda
- 1/4 kašičice kardamoma
- 50 g pečenog indijskog oraha (ili lešnika)
- morski oraščić, cimet
Priprema:
Skuvajte pirinač u mleku, ali da se ne raskuva. Dodajte začine i kuvajte još nekoliko minuta, potom oprano suvo grožđe, indijski orah ili lešnik. Sutlijaš treba da bude srednje gust. Ako je previše gust, dodajte vruću vodu i dobro promešajte. Vodite računa o tome da pirinač vremenom upije svu tečnost. Prohladite i zasladite dok je mlako. Ako koristite žuti šećer, umešajte ga dok je puding još vreo.
Recepte piše: Milja Lukić
Izvor: Lepa & Srećna
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.