Omiljena turska poslastica kadaif može se pripremati na razne načine, između ostalog i u obliku tortica.

PROČITAJTE JOŠ: Kadaif sa kikirikijem

Sastojci:

  • 400 g kadaifa
  • 400 g mlevenih pistaća (badema ili oraha)
  • 100 g maslaca

Za šerbet:

  • 4 čaše šećera
  • 4 čaše vode

PROČITAJTE JOŠ: Kadaif

Priprema:

Mikserom kratko izmešati kadaif i mlevene orahe, ali da se kadaif ne usitni previše, a potom još malo rukama promešati. 

Zatim uzeti činijicu željene veličine, u nju staviti odgovarajuću količinu mešavine, pa dobro pritisnitu manjom činijom ili teglom da se dobije kompaktna masa. Činijicu pažljivo izručiti na dobro podmazan pleh tako da se zadrži oblik tortice. Maslac otopiti i pomoću četkice naneti ga na tortice. Peći u rerni zagrejanoj na 160 stepeni, kratko ohladiti pa zaliti mlakim šerbetom (šećer i vodu kuvati 15 minuta od trenutka kad provri).

Kadaif servirati sa šlagom.

Recepte piše: M. Ranisavljević

Izvor: Lepa & Srećna