Ova obrok-salata s povrćem i sirom inspirisan je italijanskom kuhinjom i ne zahteva kulinarsko majstorstvo - dovoljmo je 15-ak minuta da pripremite ovo zdravo jelo.

Kao svaki zdravi recept, i ovaj podrazumeva sveže povrće i maslinovo ulje, kao i mediteranske začine poput ruzmarina i timijana.

PROČITAJTE JOŠ: LAGAN RUČAK NA BRZINU: obrok-salata od barene junetine iz supe (RECEPT)

Sastojci:

  • 750 g tikvica
  • po 1 crvena i žuta paprika
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 čen belog luka
  • timijan (majčina dušica)
  • 1 grančica ruzmarina
  • 3 kašike maslinovog ulja
  • so, biber
  • 200 g ovčjeg sira
  • vlašac, po želji

Priprema:  

Tikvice isecite na veće kocke, papriku na manje, a crni i beli luk nasitno. Na ulju prvo propržite tikvice, zatim dodajte papriku, luk, so i začinsko bilje, pa sve zajedno pržite oko 10 minuta. Sklonite s vatre i ovlaš umešajte izdrobljen sir. Po želji, pospite seckanim vlašcem.

Recepte piše: Milja Lukić

Izvor: Lepa & Srećna