Sastojci: 

  • 2 čaše krem sira
  • 1 čaša rendanog kačkavalja
  • ½ čaše struganog parmezana
  • 1/4 čaše seckanog bosiljka
  • 1 jaje
  • 2 patlidžana
  • so, biber
  • pola čaše paradajz pirea

PROČITAJTE JOŠ: PLAVI PATLIDŽAN SA PILETINOM: kapama od patlidžana po receptu sultanije Mihrimah (RECEPT)

Priprema:

Rernu zagrejati na 180 stepeni. Patlidžan iseći na tanke listove po dužini, poređati u pleh i posuti solju pa ostaviti da izađe gorčina. Tečnost koja se pojavi na patlidžanu pokupiti papirnatim ubrusom, pa ga potom peći u rerni oko 20 minuta. U činiji pomešati krem sir, tvrdi sir, seckani bosiljak i jaje. Kašiku ove smese staviti na sredinu lista pečenog patlidžana i uviti u rolnicu. Posudu za pečenje premazati polovinom paradajz pirea, u nju ređati rolnice pa ih preliti ostatkom paradajz pirea. Peći u rerni oko pola sata. Može se servirati i toplo i hladno.

PROČITAJTE JOŠ: SALATA OD PLAVOG PARADAJZA: odlična patlidžan salata kao prilog uz meso ili ribu sa roštilja (RECEPT)

Recepte piše: M. Ranisavljević

Izvor: Lepa&Srećna