Sastojci:
- 2 čaše krem sira
- 1 čaša rendanog kačkavalja
- ½ čaše struganog parmezana
- 1/4 čaše seckanog bosiljka
- 1 jaje
- 2 patlidžana
- so, biber
- pola čaše paradajz pirea
PROČITAJTE JOŠ: PLAVI PATLIDŽAN SA PILETINOM: kapama od patlidžana po receptu sultanije Mihrimah (RECEPT)
Priprema:
Rernu zagrejati na 180 stepeni. Patlidžan iseći na tanke listove po dužini, poređati u pleh i posuti solju pa ostaviti da izađe gorčina. Tečnost koja se pojavi na patlidžanu pokupiti papirnatim ubrusom, pa ga potom peći u rerni oko 20 minuta. U činiji pomešati krem sir, tvrdi sir, seckani bosiljak i jaje. Kašiku ove smese staviti na sredinu lista pečenog patlidžana i uviti u rolnicu. Posudu za pečenje premazati polovinom paradajz pirea, u nju ređati rolnice pa ih preliti ostatkom paradajz pirea. Peći u rerni oko pola sata. Može se servirati i toplo i hladno.
PROČITAJTE JOŠ: SALATA OD PLAVOG PARADAJZA: odlična patlidžan salata kao prilog uz meso ili ribu sa roštilja (RECEPT)
Recepte piše: M. Ranisavljević
Izvor: Lepa&Srećna
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.