Sastojci:
- 2 gotove kore za tortu
- 7 kašika limunovog soka
- 4 listova želatina
- 2 jajeta
- 2 žumanceta
- kesica vanilin-šećera
- 100 g šećera
- tegla (240 g) slatka od višanja (amarena)
- 250 g maskarponea (švapskog sira)
- 2,5 dl jogurta
- 2 dl slatke pavlake
- 200 g piškota
PROČITAJTE JOŠ: SUPER VOĆNI KOLAČI ZA MALE PARE: mafini sa višnjama (RECEPT)
Priprema:
Na dno kalupa za tortu stavite koru i poprskajte s 2 kašike limunovog soka, a obruč obložite piškotama. Želatin potopite u vodu. Četiri žumanceta, vanilin-šećer i šećer umutite kremasto. Višnje ocedite, pa 3 kašike sirupa, maskarpone, jogurt i 3 kašike
limunovog soka umešajte u krem od žumanaca. Ocedite želatin i dodajte u krem. Ulupajte belanca, umutite slatku pavlaku, pa sa 100 g oceđenih višanja dodajte u krem.
S pola krema nafilujte donju koru, preklopite drugom korom, poprskajte limunovim sokom i sirupom od višanja, pa celu tortu premažite ostatkom krema. Ukrasite preostalim višnjama i sirupom. Stavite u frižider da se hladi 8 sati.
PROČITAJTE JOŠ: Palačinke kao "švarcvald" torta: omiljeni slatkiš sa višnjama na novi način (RECEPT)
Pripremila: Marija Jakob
Izvor: Lepa&Srećna
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.