Prodavnice i police prodavnica su prepune svežih tikvica. Iskoristite ovu dijetalnu namirnicu i isprobajte novi način za njegovu pripremu u rerni.

Sastojci:

  • 4 tikvice 
  • 65 grama narendanog parmezana 
  • 1 kašika belog luka u prahu 
  • ½ čajna kašičica soli 
  • 1 kašičica bibera
  • ½ kašičice čilija u prahu 
  • 1 jaje 
  • 100 grama mocarele
  • 65 grama sira čedar

PROČITAJTE JOŠ: PITA OD TIKVICA BEZ KORA: brzo, jeftino i lako jelo (RECEPT)

Priprema: 

Dobro operite tikvice, pa ih narendajte zajedno s korom. Dodajte im jaje, parmezan i začine, pa sve dobro promešajte dok se svi sastojci ne sjedine.

Prebacite celu smesu u čistu pamučnu krpu, pa stisnite i iscedite višak tečnosti.

Stavite smesu na papir za pečenje i pecite u prethodno zagrijanoj rerni na 220 stepeni oko 35 do 40 minuta.

Na kraju pečenja dodajte narendanu mocarelu i čedar, pa ih zapecite još desetak minuta u rerni. 

Isecite na manje komade i poslužite sa sezonskom salatom.

PROČITAJTE JOŠ: Jeftini recepti bez mesa: prženice od tikvica sa sirom

Izvor: Punkufer.hr