Sastojci:

  • 1 kg masnijeg mlevenog mesa (najbolje pola-pola)
  • po jedna zelena, žuta i crvena sveža paprika
  • 1 veća glavica crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • 1 veza peršuna
  • 1 kašičica pirea od paradajza ili paprike
  • 3 kašike maslinovog ulja
  • 4 kriške bajatog hleba ili čaša i po prezli
  • 1 kašičica najgvirca
  • 1 kašičica kima
  • 1 kašičica korijandera
  • malo soli

PROČITAJTE JOŠ: HASAN PAŠA KOFTE: ukusne ćufte od mlevenog mesa punjene krompirom na turski način (RECEPT + FOTO)

Priprema:

Paprike i perušunov list sitno iseći, luk i beli luk narendati. Mleveno meso staviti u veći činiju, dodati začine, seckanu paprika, peršun, narendani luk, paradajz pire i prezle, odnosno isceđenu sredinu bajatog hleba koji je bio potopljen u mlaku vodu ili mleko. Meso dobro umesti i ostaviti najmanje dva sata u frižideru da se odmori. Nakon toga od mesa praviti ćufte željene veličine, malo ih spljoštiti pa ređati u pleh obložen masnim papirom premazanim uljem. Peći oko pola sata u rerni zagrejanooj na 180 stepeni.

PROČITAJTE JOŠ: TURSKI SPECIJALITET OD MLEVENOG MESA: kofte sa povrćem (RECEPT)

U ovo jelo zapravo se  može dodati razno povrće: rendana šargarepa, iseckani spanać, rendani karfiol ili brokoli, seckani prokelj, te je zato veoma pogodno za decu koja odbijaju da jedu povrće.

Recepte piše: Milena Ranisavljević

Izvor: Lepa&Srećna