Sastojci:
- 1 kg masnijeg mlevenog mesa (najbolje pola-pola)
- po jedna zelena, žuta i crvena sveža paprika
- 1 veća glavica crnog luka
- 2 čena belog luka
- 1 veza peršuna
- 1 kašičica pirea od paradajza ili paprike
- 3 kašike maslinovog ulja
- 4 kriške bajatog hleba ili čaša i po prezli
- 1 kašičica najgvirca
- 1 kašičica kima
- 1 kašičica korijandera
- malo soli
PROČITAJTE JOŠ: HASAN PAŠA KOFTE: ukusne ćufte od mlevenog mesa punjene krompirom na turski način (RECEPT + FOTO)
Priprema:
Paprike i perušunov list sitno iseći, luk i beli luk narendati. Mleveno meso staviti u veći činiju, dodati začine, seckanu paprika, peršun, narendani luk, paradajz pire i prezle, odnosno isceđenu sredinu bajatog hleba koji je bio potopljen u mlaku vodu ili mleko. Meso dobro umesti i ostaviti najmanje dva sata u frižideru da se odmori. Nakon toga od mesa praviti ćufte željene veličine, malo ih spljoštiti pa ređati u pleh obložen masnim papirom premazanim uljem. Peći oko pola sata u rerni zagrejanooj na 180 stepeni.
PROČITAJTE JOŠ: TURSKI SPECIJALITET OD MLEVENOG MESA: kofte sa povrćem (RECEPT)
U ovo jelo zapravo se može dodati razno povrće: rendana šargarepa, iseckani spanać, rendani karfiol ili brokoli, seckani prokelj, te je zato veoma pogodno za decu koja odbijaju da jedu povrće.
Recepte piše: Milena Ranisavljević
Izvor: Lepa&Srećna
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.