Sastojci:
- 500 g svežih tortelina filovanih sirom
- so, biber
- 150 g šampinjona
- 75 g dimljene slanine
- 2 mlada luka
- 2 kašike maslinovog ulja
- 250 g neutralne pavlake
- 50 g punomasne pavlake
- 50 g narendane gaude
- 2 jajeta
PROČITAJTE JOŠ: JEFTIN I BRZ RUČAK BEZ MESA ZA CELU PORODICU: evo kako se pravi musaka od tikvica sa sirom (RECEPT + FOTO)
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Torteline skuvajte u slanoj vodi. Šampinjone očistite i naseckajte. Slaninu isecite na kockice. Mladi luk iseckajte na kolutiće. Slaninu i pečurke dinstajte na vrelom ulju1-2 minuta. Torteline i izdinstanu slaninu i pečurke stavite u podmazanu vatrostalnu posudu. Pomešajte jaja, dve kašike pavlake, gaudu i punomasnu pavlaku, posolite i pobiberite. Prelijte preko tortelina i pecite oko 25 minuta.
PROČITAJTE JOŠ: Štedljivi recepti: musaka od makarona "italijana"
Pripremila: Marija Jakob
Izvor: Lepa&Srećna
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.