Evo recepta za nedeljni ručak kome nećete moći poput Onura da odolite, piše Lepa i Srećna.  

Kofte iz tepsije

Ovaj specijalitet dolazi s juga zemlje, iz Antakije. Brzo se sprema i veoma je ukusan.  

PROČITAJTE JOŠ: TURSKO JELO KOJE ĆETE POŽELETI VEĆ DANAS DA SPREMITE ZA RUČAK: evo kako da napravite bugu kebab po receptu lepe turske glumice (FOTO + RECEPT)

Sastojci (za tepsiju prečnika 28 cm):

  • 500 g srednje masnog mlevenog mesa
  • 1 jaje
  • 1 glavica crnog luka
  • 2 kriške hleba
  • biber, kim, so, najgvirc
  • 2 kašike maslaca
  • peršunov list (po želji) 

PROČITAJTE JOŠ: LAK TURSKI DEZERT: Kolač od griza posut pistaćima po receptu otkačenog Koraja iz serije "Zaljubljeni neženja" (RECEPT)

Za ukrašavanje:

  • duge zelene paprike 
  • paradajz isećen na kriške 

PROČITAJTE JOŠ: Domaći ratluk po receptu popularnog turskog glumca: ratluk od mandarine "Zaljubljeni neženja" (RECEPT)

Priprema:

Meso staviti u dublju činiju, dodati začine, nakvašen i oceđen hleb, rendani crni luk i seckani peršun, pa dobro umesiti. Tepsiju malo podmazati i rukama po njoj raširiti meso. Odozgo staviti maslac, paprike i kriške paradajza. Peći 40 minuta u rerni zagrejanoj na 250 stepeni. Ukoliko meso otpusti previše masnoće, dok je toplo ocediti je iz tepsije. Kofte iseći na komade poput pice i servirati sa nekom salatom.

Recepte piše: M. Ranisavljević

Izvor: Lepa&Srećna