Sastojci:
- 300 gr pasulja "tetovca"
- 3-4 glavice luka
- 500 gr. paradajza, oljuštenog
- 1/2 kašičice šećera
- 2 šolje iseckanog peršuna
- 1 kašičica origana
- ulje
- so, biber
Priprema:
Potopiti pasulj oko 2 sata, zatim ga obariti u slanoj vodi i kad je dobro skuvan, ocediti. Na ulju malo propržiti iseckan na krupne komade crni luk. Dodati paradajz, šećer i pasulj, origano, so i biber i sve kuvati na vrlo tihoj vatri oko 20 minuta. Na kraju dodati peršun.
Ako se posti na vodi, izostavi se ulje, a baren pasulj se kuva sa paradajzom i ostalim sastojcima malo duže, da bi se luk skuvao.
Izvor: Kuvar recepti
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.