Sastojci:
- 1 čaša crvenog sočiva
- 2 čaše vode
- 1 glavica luka
- 3 struka mladog luka
- 3 šargarepe
- 2 jajeta
- 150 g sitnog sira
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica bibera
- 1 kašičica aleve paprike
- 2 žumanceta
- 1 kašika susama
- 1 kašika kima
Priprema:
Sočivo skuvati u dve čaše vode na tihoj vatri, pa ga izručiti u široku posudu. Mladi luk iseckati vrlo sitno, a luk i šargarepu izrendati i dodati u sočivo.
Dodati umućena jaja, sir i začine pa polako izmešati da se dobije glatka masa. Sipati u podmazan kalup za mafine, po želji premazati žumancetom i posuti kimom i susamom. Peći 60 minuta u rerni zagrejanoj na 175 stepeni.
Recepte piše: M. Ranisavljević
Izvor: Lepa & Srećna
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.