Sastojci:

  • 1-1,5 kg svinjetine (od vrata, rebara… neko mekše meso)
  • 2 glavice crnog luka (jedna za marinadu, druga za prilog)
  • maslinovo ulje
  • so, biber, origano
  • kašika senfa
  • sok od 1 limuna

PROČITAJTE JOŠ: Recept za čuvene grčke ćufte od mlevenog mesa

Priprema: 

Meso isecite na šnicle i dobro premažite namazom sjedinjenim od rendanog luka, ulja, senfa, limunovog soka, soli, bibera i origana. Ostavite meso bar dva sata da upije ovu suvu marinadu. Jednu za drugom šnicle natačinjite na šipku za pečenje pilića u rerni i pecite na 200 stepeni, da bude sasvim mekano. Prvo će se zarumeneti spoljni sloj mesa, tad izvadite meso, odsecite taj rumeni deo oštrim nožem, pa vratite da se dalje peče. Tako radite sve dok ne ispečete sve. Da biste umotali giros, potrebne su vam i lepinje ili tortilje koje ćete zagrejati na vrlo malo ili nimalo ulja u tiganju. Za prilog tanko isecite paradajz i luk, napravite pomfrit, tzatziki, ili kiselu pavlaku razblažite malo belim vinom i dodajte mirođiju, eventualno senf, kečap...

PROČITAJTE JOŠ: Grčki džem od šljiva

Recepte piše: Milja Lukić

Izvor: Lepa&Srećna