Sastojci:

  • 500 g mlevenog svinjskog mesa
  • 1 jaje 
  • 1 veliki krompir 
  • vezica peršuna 
  • malo soli, mlevenog bibera i cimeta 
  • manja glavica crnog luka
  • malo brašna 
  • ulje za prženje

Priprema:

  1. Izrendajte krompir ali ne bacajte tečnost koja ostane posle rendanja. Ako je krompir baš svež i ostane puno soka, onda višak bacite, ali nema potrebe da ga cedite.
  2. U meso umešajte krompir, jaje, peršun, luk, so, biber i cimet. Sve dobro umesite i oblikujte duguljaste ćuftice.
  3. Uvaljajte ih u brašno i pržite na zagrejanom ulju sa obe strane da dobiju zlatnobraon boju. 
  4. Poslužite ih tople uz pržen kromipir koji ste začinili limunom i solju.

Vreme pripreme: 45 minuta

Marija Jakob