Sastojci:

  • 4,5 dl gustog jogurta ili milerama
  • 1 krastavac (oljušten i narendan)
  • 3 čena belog luka (izdrobljena)
  • oko 2 kašike maslinovog ulja
  • kašika crvenog vinskog sirćeta
  • so
  • kašika seckane mirođije (po želji)

PROČITAJTE JOŠ: Tradicionalni grčki specijalitet na domaći način: kako da napravite feta sir

Priprema: 

Krastavac posolite i ostavite da odstoji pet minuta, a zatim ga rukama dobro  iscedite. Pomešajte sa svim ostalim sastojcima da se lepo sjedini. Po potrebi dosolite. Ostavite u frižideru najkrace 2-3 sata pre posluživanja.

PROČITAJTE JOŠ: Grčki slatki specijalitet: pita od svežih smokvi

Recepte piše: Milja Lukić

Izvor: Lepa&Srećna