Sastojci:

  • 2 jajeta 
  • 400 g brašna 
  • 200 g maslaca, margarina ili masti
  • 100 g šećera 
  • 1 kesica praška za pecivo 
  • 600 g očišćenih  višanja 
  • 100 g šećera 
  • 1 kesica vanilin-šećera 

PROČITAJTE JOŠ: Najlepša posna slatka pita: baklava sa suvim šljivama (RECEPT + POSNO)

Priprema:

U brašno dodajte prašak za pecivo, istopljenu masnoću, jaja i šećer. Umesite testo, podelite ga i oklagijom razvijte dve kore. Položite jednu koru u podmazanu tepsiju, po njoj rasporedite višnje i prekrijte drugom korom. Pecite na 180-200 stepeni dok ne porumeni. Kad se ohladi, isecite na kocke i pospite prah-šećerom. 

PROČITAJTE JOŠ: Palačinke kao "švarcvald" torta: omiljeni slatkiš sa višnjama na novi način (RECEPT)

Miljin savet: 

Ako koristite mast, prethodno je operite u nekoliko voda.

Recepte piše: Milja Lukić

Izvor: Lepa&Srećna