Sastojci:

  • 180 g maslaca 
  • 100 g šećera 
  • 150 g brašna 
  • 1/2 kesice praška za pecivo 
  • 200 g mlevenih oraha 
  • 2 rendane smrznute sitnije pomorandže 
  • 6 belanaca

PROČITAJTE JOŠ: Jednostavni recepti: bingo torta od keksa + vanila, pomorandža, čokolada i šlag (RECEPT)

Prvi sloj: 

  • 6 žumanaca 
  • 200 g prah-šećera
  •  drugi sloj 
  • 150 g mlevenog keksa 
  • 7 kašika soka od pomorandže 
  • 100 g prah-šećera 
  • 150 g maslaca 
  • 50 g bele čokolade 
  • mleveni orasi (za posipanje)

PROČITAJTE JOŠ: Bogate poslastice: sočna pomorandža torta sa šlagom (RECEPT)

Priprema:

Umutite maslac sa šećerom, dodajte brašno pomešano s praškom za pecivo, mlevene orahe i rendane smrznute pomorandže. Odvojeno umutite belanca i dodajte u prethodno umućenu masu. Sve dobro izmešajte, sipajte u podmazan i pobrašnjen pleh, pa pecite na 180 stepeni. U međuvremenu umutite žumanca sa prah-šećerom. Pečenu koru premažite umućenim žumancima, pa vratite u rernu i osušite premazani sloj na 150 stepeni. Za drugi sloj pomešajte keks sa sokom od pomorandže da dobijete ujednačenu masu. Ako je potrebno, dodajte još soka. Umutite maslac sa prah-šećerom, pa dodajte natopljeni keks i istopljenu belu čokoladu. Ovim filom premažite ohlađenu koru preko sloja od žumanaca i odozgo pospite mlevenim orasima.

Recepte piše: Milja Lukić

Izvor: Lepa&Srećna