Sastojci:
- 3 jaja
- 250 g brašna
- 2 dl punomasnog mleka
- 1 dl mineralne vode
- malo soli
- 3 tikvice
- mala glavica luka
- 100 g slanine
- kašika ulja
- lišće peršuna
Priprema:
Od jaja, brašna, mleka i mineralne vode s malo soli mikserom umutite testo. Stavite u frižider da odstoji. Izrendajte tikvice pa posolite i ostavite da odstoje. Nakon petnaestak minuta lagano ih iscedite. Sitno seckani luk zapecite na ulju u velikom tiganju, pa mu dodajte i tikvice. Pržite desetak minuta dok ne omekšaju, a višak vode ispari. Na kraju dodajte i slaninu iseckanu na kockice. Pustite neka se lagano rastopi. Dodajte u smesu za palačinke. Pecite male i okrugle palačinke oko 3 minuta sa svake strane dok ne dobiju zlatnu boju. Servirajte odmah uz dodatak salate, svežeg sira, crvenog umaka, kisele pavlake ili umaka od jogurta.
PROČITAJTE JOŠ: Jela bez mesa: zapečene tikvice sa sirom (DIJETALNI RECEPT)
Izvor: Jutarnji.hr
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka