Sastojci:
- 3 jaja
- 250 g brašna
- 2 dl punomasnog mleka
- 1 dl mineralne vode
- malo soli
- 3 tikvice
- mala glavica luka
- 100 g slanine
- kašika ulja
- lišće peršuna
Priprema:
Od jaja, brašna, mleka i mineralne vode s malo soli mikserom umutite testo. Stavite u frižider da odstoji. Izrendajte tikvice pa posolite i ostavite da odstoje. Nakon petnaestak minuta lagano ih iscedite. Sitno seckani luk zapecite na ulju u velikom tiganju, pa mu dodajte i tikvice. Pržite desetak minuta dok ne omekšaju, a višak vode ispari. Na kraju dodajte i slaninu iseckanu na kockice. Pustite neka se lagano rastopi. Dodajte u smesu za palačinke. Pecite male i okrugle palačinke oko 3 minuta sa svake strane dok ne dobiju zlatnu boju. Servirajte odmah uz dodatak salate, svežeg sira, crvenog umaka, kisele pavlake ili umaka od jogurta.
PROČITAJTE JOŠ: Jela bez mesa: zapečene tikvice sa sirom (DIJETALNI RECEPT)
Izvor: Jutarnji.hr
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.