Sastojci:

  • 3 jaja
  • 250 g brašna
  • 2 dl punomasnog mleka
  • 1 dl mineralne vode
  • malo soli
  • 3 tikvice
  • mala glavica luka
  • 100 g slanine
  • kašika ulja
  • lišće peršuna

PROČITAJTE JOŠ: Salata od tikvica kakvu još niste probali: grilovano povrće sa prelivom (RECEPT)

Priprema:

Od jaja, brašna, mleka i mineralne vode s malo soli mikserom umutite testo. Stavite u frižider da odstoji. Izrendajte tikvice pa posolite i ostavite da odstoje. Nakon petnaestak minuta lagano ih iscedite. Sitno seckani luk zapecite na ulju u velikom tiganju, pa mu dodajte i tikvice. Pržite desetak minuta dok ne omekšaju, a višak vode ispari. Na kraju dodajte i slaninu iseckanu na kockice. Pustite neka se lagano rastopi. Dodajte u smesu za palačinke. Pecite male i okrugle palačinke oko 3 minuta sa svake strane dok ne dobiju zlatnu boju. Servirajte odmah uz dodatak salate, svežeg sira, crvenog umaka, kisele pavlake ili umaka od jogurta.

PROČITAJTE JOŠ: Jela bez mesa: zapečene tikvice sa sirom (DIJETALNI RECEPT)

Izvor: Jutarnji.hr