Sastojci:

  • 500 g graška
  • 1/2 glavice luka
  • 30 ml vinskog sirćeta
  • 50 ml maslinovog ulja
  • kašičica seckanog peršuna
  • 1/2 kašičice seckane nane
  • 100 g gorgonzole
  • so, beli biber

PROČITAJTE JOŠ: Jela sa piletinom: grašak sa krompirom i batacima (RECEPT)

Priprema:

Skuvajte grašak (svež kuvajte tri minuta, a smrznut i otopljen minut). Ocedite i zajedno sa cediljkom uronite u posudu s vodom i kockama leda da se ohladi. Ohlađen grašak izvadite iz ledene vode i ponovo ocedite. U posudu stavite seckan luk, kašičicu soli, 1/2 kašičice bibera, pa ulijte vinsko sirće, maslinovo ulje, i sve zajedno izmešajte žicom. Dodajte seckane peršun i nanu, kuvani grašak i sir sečen na kockice, i pažljivo izmešajte sastojke. Posudu pokrijte tanjirom ili prozirnom kuhinjskom folijom i stavite u frižider na 20 minuta da se sastojci prožmu.

PROČITAJTE JOŠ: Rolati od ćuretine sa rižotom od graška

Recepte piše: Milja Lukić