Sastojci:
- šolja pirinča
- 3 šolje vode
- kašika karija
- kašičica soli
- 2 manja ili 1 veći krastavac
- 4 skuvana jajeta
- 250 g kuvanog pilećeg fileta
- 50 g majoneza
- 200 g kisele pavlake
- kašika susama
PROČITAJTE JOŠ: Kineska hrana u vašoj režiji: marinirana pileća krilca sa đumbirom (RECEPT, PILETINA)
Priprema:
Šolju pirinča skuvajte u tri šolje vode sa solju i karijem. Ohladite. Iseckajte krastavac na kockice i dobro ga stegnite, da izađe sva suvišna tečnost. Jaja takođe isecite na kockice, a pileći file na tračice. Pomešajte pavlaku i majonez. Susam propržite bez ikakve masnoće, da dobije braon boju i zamiriše. Prohladite. Sjedinite pirinač, krastavčiće, jaja, pileći file i smesu od majoneza i pavlake. Na kraju dodajte prepržen susam. Promešajte. Dobro ohladite i služite.
Recepte piše: Milja Lukić
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.