• Sastojci:
  • 3 žumanca
  • 4 kašike šećera
  • 1/2 litre mleka
  • 1 vanilin šećer
  • 5 belanaca

Priprema:

Žumanca sa šećerom umutite do guste smese, mleko stavite u lonac sa 2 kašike šećera u koje ste dodali vanilin šećer. Pustite mleko da provri.

Napravite čvrst sneg od belanaca.

Kašikom odvajate sneg od belanaca i nakratko stavljajte u vrelo mleko, kuglice od snega nakon minut okrenite na drugu stranu dok ne povećaju volumen.

Smesu žumanaca i šećera dodajte u preostalo mleko neprestano mešajući dok se ne zgusne. Prelijte preko kuglica od snega i stavite u frižider na 3 sata da se sve ohladi. 

Na kraju pospite po želji rendanom čokoladom i za intenzivniji ukus dodajte par kapi ruma.

Tekst: D. Š.

Izvor: Zadovoljna