- Sastojci:
- 3 žumanca
- 4 kašike šećera
- 1/2 litre mleka
- 1 vanilin šećer
- 5 belanaca
Priprema:
Žumanca sa šećerom umutite do guste smese, mleko stavite u lonac sa 2 kašike šećera u koje ste dodali vanilin šećer. Pustite mleko da provri.
Napravite čvrst sneg od belanaca.
Kašikom odvajate sneg od belanaca i nakratko stavljajte u vrelo mleko, kuglice od snega nakon minut okrenite na drugu stranu dok ne povećaju volumen.
Smesu žumanaca i šećera dodajte u preostalo mleko neprestano mešajući dok se ne zgusne. Prelijte preko kuglica od snega i stavite u frižider na 3 sata da se sve ohladi.
Na kraju pospite po želji rendanom čokoladom i za intenzivniji ukus dodajte par kapi ruma.
Tekst: D. Š.
Izvor: Zadovoljna
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.