- Sastojci:
- 250 grama čokolade
- 200 grama maslaca
- 3 jaja
- 200 grama šećera
- 1 kašika ekstrakta vanile
- 80 grama brašna
- 1 kašika praška za pecivo
- prstohvat soli
- 80 grama kakaa
1. Otopite čokoladu, pa u nju dodajte maslac i mešajte dok ne dobijete glatku smesu.
2. U smesu ubacite jaja i ekstrakt vanile. Dobro sve zajedno promešajte varjačom.
3. Dodajte šećer i dobro promešajte.
4. U posebnoj činiji pomešajte suve sastojke: brašno, kakao, so i prašak za pecivo te ih spojite s ostatkom smese.
5. Prebacite smesu u kalup za torte.
6. Pecite tortu 25 do 30 minuta u pećnici na 180 Celzijusovih stepeni.
7. Pospite tortu sa još malo kakaa, a poslužite uz umućen šlag.
Izvor: Zadovoljna / Likechocolate/Matejka Buča
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.