Uloga otkačenog fotografa Koraja u seriji "Zaljubljeni neženja" bila je odlična prilika da turski glumac Onur Bujuktopču (36) pokaže svu svoju duhovitost ali i jaku hedonističku crtu, pre svega kada je reč o hrani, piše Lepa & Srećna.  Zato i ne čudi što je odmah po završetku serije koja ga je proslavila dobio ponudu da vodi takmičarsku emisiju  "Yemekteyiz" (Upravo jedemo). U seriji tokom pet radnih dana svaki od pet takmičara za tri sata treba da pripremi večeru za ostale koji ga, naravno, ocenjuju, baš kao i voditelj, te se tako dobija pobednik nedelje. 

PROČITAJTE JOŠ: TURSKA PALENTA PO RECEPTU SULTANIJE MAHIDEVRAN: ovo je savršen doručak za celu porodicu (FOTO)

U moru raznoraznih zgoda i nezgoda Onuru upravo duhovitost pomaže da se izbori sa neprijatnim situacijama, a ljubav prema hrani da objektivno oceni svakoga. 

Onur kaže da uživa u novom poslu, pre svega zato što je u prilici da upozna nova jela i trikove za njihovu pripremu. 

PROČITAJTE JOŠ: PRŽENA JAJA NA TURSKI NAČIN: ovo je recept za omlet koji sprema lepa Asi (FOTO)

Ratluk od mandarina

Sastojci:

  • 2 čaše sveže ceđenog soka od mandarina
  • 2 pune kašike gustina
  • 1 šoljica šećera 
  • 1 kašičica maslaca
  • po želji kesica vanilin-šećera

Za posipanje

  • 1 čaša kokosovog brašna
  • malo mlevenih pistaća 

Priprema:

U šerpu sipati sok od mandarine, dodati gustin i šećer i dobro izmešati. Kuvati na laganoj vatri uz stalno mešanje dok se ne zgusne. Potom skinuti s ringle i u to dodati maslac i vanilu. Nastaviti s mešanjem dok se masa malo ne prohladi. Dve duboke ravne čaše nakvasiti vodom (da bi se ohlađen ratluk lakše istresao), u njih sipati toplu masu od mandarina i staviti u frižider na 4-5 sati da se dobro stegne.  Sadržaj čaše pažljivo izručiti na tanjir posut kokosovim brašnom, uvaljati ga i iseći na komade željene veličine. Ukrasiti mlevenim pistaćima (bademima, orasima...) 

Ova poslastica se može spremati i od jagoda, malina, kajsija...

Recepte piše: M. Ranisavljević

Izvor: Lepa i Srećna