Pržene lignje treba da budu reš i pikantne, ali ipak mekane! Kako da ne ispadnu žilave? Pročitajte...
Lignje za prženje ucelo možete koristiti i sveže ali i tek odmrznute, piše Lepa & Srećna. Takođe, možete koristiti i gril tiganj, ali onda nije potrebno ulje, već samo premažite lignje uljem pre prženja.
Sastojci:
- 1 pakovanje lignji (očišćenih)
- maslinovo ulje
- so, biber
- beli luk
- peršun
- opciono limun
Priprema:
Ocedite lignje i odsecite pipke, pa spustite u vrelo ulje i odmah poklopite. Pržite dva do tri minuta, pa sklonite s vatre i pažljivo skinite poklopac. Okrenite lignje i ponovo poklopite tiganj pa vratite na vatru.
PROČITAJTE JOŠ: Lignje na ribarski način
Povremeno podižite poklopac da izađe para, a kad sva tečnost od lignji uvri, dopržite ih na tišoj vatri da budu rumene. Još vruće pospite solju i biberom, dodajte seckani peršun i beli luk, promešajte, poklopite i čuvajte na toplom do služenja.
Drugi način: oceđene lignje posolite, pobiberite, pospite sokom limuna i ostavite desetak minuta pa pržite na gore navedeni način.
Služite sa barenim krompirom i blitvom.
Izvor: Lepa & Srećna