Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KAKO SE PRAVE TURSKE PUNJENE LEPINJICE: recept za tradicionalno tursko testo lahmadžun (FOTO + RECEPT)

Turske pice, pide, lepinjice i tortilje - sve se to može napraviti od čuvog lahmadžun testa po receptu turskih domaćica!

  Izvor: Foto: Shutterstock

Sastojci za testo: 

  • 2 čaše integralnog pšeničnog brašna 
  • 3 čaše običnog brašna
  • 1 kašičica suvog kvasca 
  • 1 šoljica mleka i do pune čaše mlake vode
  • 1 kačičica sitnog šećera 
  • 1 kašičica soli 

PROČITAJTE JOŠ: KAKO SE PRAVI TURSKI HLEB: čuveno pecivo lavaš po receptu sultanije Mihrimah (FOTO)

Fil:

  • 350 g mlevene junetine 
  • 2 paradajza srednje veličine 
  • 2 glavice crnog luka (srednje)
  • 2 sveže zelene paprike
  • 2 sveže crvene paprike 
  • 1 kašika paradajz pirea
  • 1 kašika pirea od paprike (umesto njega može kašika pirea od paradajza)
  • 1 veza peršuna
  • 1 čen belog luka (po želji) 
  • malo bibera, soli, mlevenog kima i aleve paprike
  • 1 čaša ulja

Kako da pripremite čuveni turski lahmadžun - pročitajte OVDE!

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije